به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی بنیاد مستضعفان، شهرستان مانه و سملقان پس از شهرستانهای قلعه گنج در استان کرمان، لنده در کهگیلویه و بویراحمد و چالداران در آذربایجان غربی، چهارمین شهرستانی است که عرصه حضور فعالیتهای بنیاد علوی شده است.
بنیاد علوی به عنوان بازوی محرومیت زدایی بنیاد مستضعفان تلاش دارد تا با استفاده از ظرفیتها و توانمندیهای منطقه، طرحهای اشتغال زا در مانه و سملقان اجرا کند و مردم با دستیابی به اشتغال پایدار و معیشت مناسب، توانمند شوند.
مجری طرح ملی آبادنی و پیشرفت بنیاد علوی در شهرستان مانه و سملقان در این باره گفت: برای تحقق اهداف در زمینه محرومیت زدایی از این شهرستان، در گام نخست، یک مشاور مطالعاتی و یک مشاور توانمندسازی گرفته شد و مشاور مطالعاتی، کارهای مطالعات را در دست اجرا دارد.
مسعود امینی اظهار داشت: در این کار مطالعاتی، نیازهای منطقه، نقاط قوت و ضعف، جمعیت، وضعیت زیست محیطی، اجتماعی، معیشت و امنیت شهرستان بررسی شده و بر اساس آن، نسخه درمان برای آبادانی و پیشرفت ارائه شده است و در اختیار مشاور توانمندسازی قرار میگیرد.
وی افزود: تلاش داریم تا شغل پایدار و معیشت مناسب برای اهالی ایجاد شود و در این راستا ۴۰ روستا در بخش سملقان و بخش مرکزی این شهرستان زیر پوشش طرحهای توانمندسازی قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه برنامههای توانمندسازی در گامهای بعدی به بخش مانه این شهرستان هم تعمیم مییابد افزود: قرارداد با مشاور توانمندسازی منعقد شده است و کار توانمند سازی در این دو بخش، ۵۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
امینی با بیان اینکه در این ۴۰ روستا، ۳۸ هزار و ۷۲۳ نفر در قالب ۱۱ هزار و ۹۵۷ خانوار زیر پوشش قرار دارند گفت: برای اجرای طرحهای توانمندسازی، ۵۴۷ گروه آبادانی و پیشرفت تشکیل شده است و هر گروه در ۱۰ تا ۱۳ نفر، سازماندهی شده اند، اهالی این ۴۰ روستا نسبت به تشکیل ۴۰ صندوق آبادانی و پیشرفت اقدام کرده اند و این صندوقها تاکنون ۶ هزار و ۴۲۱ نفر عضو جذب کرده است.
مجری طرح ملی آبادنی و پیشرفت بنیاد علوی در شهرستان مانه و سملقان افزود: اکنون هیات مدیره و هیات امنای صندوقهای توانمندسازی مشخص شده و هر فرد، ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار رالم، آورده به این صندوق واریز کرده و از ابتدای امسال، هشت میلیارد و۳۲۰ میلیون ریال سرمایه در این صندوقها جمع آوری شده است.
وی گفت: افراد میتوانند معادل ۱۰ برابر سرمایه خود، از این صندوق وام دریافت کنند که این وامها صرف اجرای طرحهای اشتغال زا در روستاها میشود و این طرح ها، توسط مشاوران توان افزایی، و براساس ظرفیت و پتانسیل روستاها تدوین شده است.
امینی اظهار داشت: پرداخت تسهیلات به ۲۳۶ طرح در کارگروه اشتغال شهرستان مانه و سملقان به میزان ۴۸۳ میلیارد و ۳۵۰ میلیون ریال مصوب شده است.
وی افزود: تاکنون پرداخت ۱۰ میلیارد و ۹۰ میلیون ریال از تسهیلات برای ایجاد ۲۲ شغل منجر به انعقاد قرارداد با بانک سینا شده است.
وی با اشاره به اینکه معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری ۵ درصد از سود این تسهیلات را تقبل کرده و بنیاد علوی هم متعهد شده است که ۵ درصد دیگر از این وام را بپردازد گفت: بر این اساس، متقاضی تنها ۸ درصد سود این تسهیلات را پرداخت میکند.
مجری طرح ملی آبادنی و پیشرفت بنیاد علوی در شهرستان مانه و سملقان افزود: بر اساس تفاهم نامه میان بنیادعلوی، بانک سینا، معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری و استانداری، سهم شهرستان مانه و سملقان از تسهیلات توان افزایی، ۱۵۰ میلیارد ریال است که از این میزان، تاکنون حدود ۴۰ میلیارد ریال جذب شده و مابقی، مانده است.
وی در باره سایر اقدامات انجام شده برای رفع محرومیت در شهرستان مانه و سملقان گفت: تعمیر و تجهیز مدارس و مساجد در دو مرحله انجام شده است که در مرحله نخست ۱۰ مدرسه و هفت مسجد زیر پوشش قرار گرفت و برای مدارس یک میلیارد و ۵۰ میلیون ریال و برای هفت مسجد هم ۸۲۰ میلیون ریال اعتبار هزینه شد.
به گفته امینی، در مرحله دوم هم، ۱۰ مدرسه با ۸۰۰ میلیون ریاله و ۹ مسجد با ۸۱۰ میلیون ریال اعتبار زیر پوشش قرار گرفت و در مجموع برای ۲۰ مدرسه و ۱۶ مسجد سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال هزینه شده است.
وی خاطرنشان کرد: طرحهای آبادانی و پیشرفت تا زمانی که مردم مانه و سملقان خروجی را احساس کنند، در منطقه ادامه دارد و آنچه بنیاد، در رسالت خود برای آبادانی، پیشرفت، توانمندسازی و اقتصاد مقاومتی تعریف شده، ادامه مییابد.
وی گفت: امسال قرار است یکهزار و ۳۰۰ نقر شغل مستقیم توسط بنیاد علوی در شهرستان مانه و سملقان ایجاد شود که این میزان شغل با اجرای طرحهای اشتغال زا و با کمک تسهیلات صندوقهای طرح آبادانی و پیشرفت و نیز تسهیلات بانک سینا به صنایع محقق میشود.
امینی با بیان اینکه باید مردم خروج از محرومیت، رونق اشتغال و معیشت پایدار را لمس کنند تصریح کرد: بنیاد علوی در کنار فعالیتهای توان افزایی، شناسایی افراد توانمند را هم در برنامه دارد و به این افراد کمک میکند تا با استفاده از تسهیلات بانک سینا، برای رونق تولید و توسعه اشتغال گام بردارد و در این زمینه، تلاش داریم تا به دانش آموختگان دانشگاهی، کمک کنیم تا با ایجاد و راه اندازی شرکتهای تعاونی، نسبت به تولید و اشتغال مشغول شوند.
وی اظهار داشت: شرکتهای تعاونی در قالب فعالیتهای مختلف از جمله کشت و توسعه گیاهان دارویی، کشاورزی، دامپروری، توسعه باغ، پرورش ماکیان و مرغ در روستاها میتوانند سبب رونق اقتصاد باشند در این زمینه، رایزنیها برای دریافت زمین مورد نیاز، با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان انجام میشود و زمین در اختیار قرار میگیرد.
مجری طرح ملی آبادنی و پیشرفت بنیاد علوی در شهرستان مانه و سملقان، شناسایی افراد مستعد و حمایت از آنان را از دیگر رسالتهای بنیاد علوی عنوان کرد و گفت: به عنوان مثال، فردی در یکی از روستاهای مانه و سملقان، خود نسبت به تولید دستگاه جوجه کشی اقدام کرد و محصولات خود را به کشورهای عراق، ترکیه و افغانستان صادر میکند، ما برای حمایت از این فرد، تلاش داریم تا تسهیلات مورد نیاز برای توسعه طرح، در کارگروه اشتغال مصوب شود و بانک سینا اعتبار را پرداخت کند.
شهرستان ۱۱۰ هزار نفری مانه و سملقان واقع در غرب خراسان شمالی ۶ دهستان دارد که در مرحله نخست، طرح تسهیل گری در چهار دهستان بخش مرکزی و سملقان، حومه، جیرانسو، قاضی و آلمه اجرا میشود.